LIFE

Min morgonrutin – Morning Pages

Jag får många frågor om min morgonrutin och vad jag egentligen skriver om varje dag. Så här kommer det ♡

Jag går upp en timme innan alla ska väckas, det är min timme för mig själv. Min timme där jag får vakna i lugn och ro och sätta min intention för dagen. Det finns inget bättre sätt att starta på.

Min klocka ringer 05.10 och jag går upp utan att snooza. Jag nästan flyger upp ur sängen så att inget av barnen ska vakna. Av med larmet och tassar ut till mitt skrivbord.

Innan jag fortsätter vill jag säga att jag går och lägger mig runt 21. Då läser jag en stund i sängen, skriver och reflekterar och släcker lampan senast halv 10. Det kan ju vara så också att jag somnat redan med John. Och för er mammor som blir väckta flera gånger per natt är det här ju inte att rekommendera. Då är sömnen viktigare och så får man anpassa sin morgon efter det. Kanske göra en kort meditation i soffan med barnen i knät och kristaller i händerna. Och sen dra ett kort eller säga en affirmation till sig själv.

Det första jag gör är att dricker vatten och fixar te. Jag tänder ljus och sätter mig och skriver. Jag skriver om allt möjligt men mest om hur jag känner och mår. Om saker runt omkring mig och vad jag vill uppnå. Jag skriver om saker jag är tacksam för och hur jag vill att min dag ska bli.

Sen drar jag ett affirmationskort, jag använder mig av miracles now från @gabbybernstein. Det är de du brukar se i mina stories på Instagram @holisticmama.se

Sen mediterar jag, ibland blir det shaking eller dans på köksgolvet. Beror lite vad jag känner för.

Vid halv 7 väcker jag barnen och får iväg dom till skolan och vid halv åtta går jag och John till föris och jobb.

Att börja dagen på det här viset gör hela skillnaden för mig. Tidigare när jag gick upp samtidigt som barnen och rusade runt och letade efter allas grejer, nej den tiden är förbi. Nu vaknar jag och fokuserar på mig. Och hur jag vill ha min dag. Inget Instagram, Facebook eller bloggar innan jag gjort mitt. Inget som gör att jag tänker på annat.

Att starta dagen på det här viset har flera fördelar. Känslan i sig är sån himla skillnad. Ett lugn och ro. Sen att skriva dagbok eller morning pages gör ju att du reflekterar över hur du har det, hur du vill ha det och varför. Så himla viktigt. Jag kan gå tillbaka i mina böcker och se hur jag gjort dom förändring jag velat och utvecklats något enormt. Så himla coolt.

Sen såklart är det så att barnen vaknar mitt i allt ibland. Som i morse. Livia drömde mardröm och John vaknade redan tjugo över fem. Men då får man passa på att kramas lite istället. Är så mycket mysigare att välkomna barnen upp än att bli sur för att dom väcker än eller hur <3

You Might Also Like...

1 Comment

Leave a Reply