HÄLSA RECEPT

Linguinin med champinjonstroganoff

Jag har alltid älskat pasta men för något år sen skulle du aldrig ha sett en bild med det här. Jag åt det helt enkelt inte.

Om vi åt spaghetti och köttfärssås hemma så åt jag såsen och broccoli. Jag valde bort det för jag tyckte det var dålig mat. Nu väljer jag bort köttet men av andra skäl.

Det som började som en positiv livsstilsförändring gick åt andra hållet och steg mig åt huvudet. Kunde gå in på ICA och bara handla vid grönsaksdisken. Tyckte allt annat var skit. Och visst mycket är det också.

Som tur är märkte jag själv av mitt beteende och satte stopp för det innan det gick illa.

Mycket av mitt mående kunde jag skylla på maten. Pastan, brödet. Hur det påverkade min mage och hy. Nu när reflektion är en del av min rutin varje dag så kan jag se att det inte berodde på maten i sig utan på hur jag levde och åt. Stressen, att äta flera portioner utan att sluta fast magen är full. Hetsen. Att aldrig vara nöjd.

Är så glad att kunna njuta av en portion pasta nu. Och inte känna att det är ett dåligt val av mat. Och den här linguinin med champinjoner var inte att leka med. Extra bonus att det tog mindre en en kvart att laga allt.


Här kommer receptet:

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 pkt färska champinjoner
1 litet pkt oatly iMat
Tamarisoja
En näve färsk persilja
Salt och peppar
Olivolja

Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Hacka lök och vitlök och skiva champinjonerna. Stek sen i olivoljan. Krydda med salt och peppar. Häll på Tamarisoja, några matskedar gissar jag. Bara hällde på. I med iMaten och låt puttra tills pastan är klar. Hacka persiljan och strö över.

Njut ♡
You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply