HÄLSA

Ser du skillnaden?

I helgen, eller fredags och lördags var jag på UnderBARA BARN mässan och föreläste. Jag pratade om vad just du behöver och mår bra av. Och hur du får in mer av det i dom redan fullspäckade småbarnsåren.

Jag pratade om rörelse, ätande, sömn och vila. Men också om tacksamhet, acceptans, mod, selfcare och ritualer. Och om visioner. Egentligen nästan allt som vi går igenom i mina MammaCirklar. Det kändes riktigt bra och jag är stolt och glad att jag gjorde det. Första gången på scen med mikrofon, och jag gjorde det fast det var läskigt. Heja mig eller hur?

Jag tänkte att jag skulle visa er 2 bilder på mig själv. Jag är gravid på båda, den första bilden är en vecka innan Bruce föddes. Och den andra ca en vecka innan John föddes. Alltså min första och fjärde graviditet. Jag väger i princip lika mycket på bilderna så det här handlar inte om vikten. En skillnad är att Bruce föddes på sommaren och John på vinter så jag är lite mer vätskefylld på första bilden.

Den stora skillnaden är att jag faktiskt tar hand om mig själv på den andra bilen. Kan du se skillnaden? I mitt ansikte, i mina ögon? Jag vet att du kan det för det är så stor skillnad.

Jag skulle heller inte säga att jag mådde särskilt dåligt innan jag aktivt började ta hand om mig själv och göra mig till en prioritet. Vilket jag gjorde efter Leah föddes, vi bodde tre trappor upp utan hiss och jag hade en 4åring, en 2åring och ett spädbarn att få upp och ner. Jag bar vagn, matkassar och barnens saker varje dag. Tvättstugan låg så klart i källaren också. Då kände jag att jag var tvungen att göra något annorlunda annars skulle jag inte greja det.

Men när man helt plötsligt vaknar på morgonen och känner sig pigg istället för att trycka på snoozeknappen tills man är sen och får stressa iväg alla på morgonen. Ja men då inser man hur mycket lättare livet är och hur mycket bättre man faktiskt har det.

Är du intresserad av att få vägledning och peppning i din egen resa så maila mig på hej@holisticmama.se så kan vi ses hur jag kan hjälpa dig. Du kan också läsa mer här på hemsidan om mina MammaCirklar och coachning <3

You Might Also Like...

2 Comments

Leave a Reply