LIFE

Att känna tacksamhet och uppskatta dom sakerna vi har

Jag jobbar mycket med tacksamhet, både med mig själv och med mina mammor. Att känna tacksamhet gör livet både enklare och skönare. Det blir lättare att ta sig igenom dom svåra stunderna. Att se livet från den ljusa sidan.

Jag börjar min dag genom att säga Tack till någon. Antagligen när jag ser dom eller via ett sms eller mail. Ibland också i min tanke eller bön. Sen avslutar jag dagen tillsammans med barnen genom att vi säger tre saker som vi är tacksamma för. En fin och mysig ritual vi har tillsammans. Ofta är det väldigt roliga saker som kommer upp och det skapar även en bra rutin för reflektion hos barnen.

Men jag tänker också att vi behöver mer än att känna tacksamhet, vi måste även uppskatta dom saker vi har. Jag tänker såhär. Om jag skriver en tacksamhetslista med fem punkter. Jag är tacksam för att jag har en kropp som fungerar, att jag har tak över huvudet, att jag har ett jobb så jag kan försörja min familj, att jag har en familj, att jag har möjlighet att skapa det liv jag vill leva. Hand i hand med att jag är tacksam för dom här sakerna behöver jag också uppskatta dom. Ta hand om dom, vårda dom och mina relationer med dom.

Att känna tacksamhet för något gör att vi lättare uppskattar dom. Jag är tacksam över att jag har en kropp så därför tar jag även hand om den. Men vi får inte glömma bort den delen. Själva görandet. Vårdandet av det vi är tacksamma för.

Jag är tacksam över att jag har en kropp som fungerar så därför tar jag även hand om den. Jag rör på den så som den vill göra. Jag prioriterar min sömn så att den får återhämta och bygga upp sig. Jag låter den vila. Jag ger den näring genom maten jag ger den. Jag lyssnar på den.

Jag är tacksam över att jag har tak över huvudet så därför tar jag även hand om det. Jag sköter om det. Om något går sönder så lagar jag det. Jag betalar hyran för det med tacksamhet. Jag ser till att ha det så jag trivs där.

Jag är tacksam över att jag har ett jobb så jag kan försörja min familj så därför tar jag även hand om det. Jag dyker upp i tid. Jag gör mina sysslor så som jag ska. Jag behandlar mina medarbetare med respekt.

Jag är tacksam över att jag har en familj så därför tar jag även hand om den. Jag ser till att dom har det bra. Att dom är trygga och älskade.

Jag är tacksam över att jag kan skapa det liv jag vill leva så därför tar jag även hand om den möjligheten. Jag fortsätter att reflektera över hur jag vill ha det och över vad jag kan göra för att ha det så. Och så gör jag det.

Så att känna tacksamhet är själva grunden och att uppskatta sakerna vi är tacksamma för det är det som gör den stora skillnaden. Det är det som faktiskt får oss att kunna njuta av det som vi har i vårt liv. Inte bara drömma om det vi längtar efter. Även om det hör till det också <3

Kärlek Annika

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply