FIKA RECEPT

Chokladbollar med en touch av kanel

Chokladbollar är nog mitt favoritfika. Det och blackbean brownie. Kanske banankaka också. Ah men jag gillar att fika.

Idag är ju chokladbollens dag så passade såklart på att göra några. Och ändrade lite i favoritreceptet och bytte ut kaffet mot ceylonkanel. Blev super gott, jag och tjejerna åt upp nästan alla direkt.

Du behöver:

  • 2 dl havregryn
  • 7 dadlar
  • 0,5 dl kokosolja
  • 2,5 msk kakao
  • 2 nypor havssalt
  • 1 tsk ceylonkanel
  • 3 msk vatten

Mixa allt till en smet, jag mixar havregrynen till mjöl först. Ha blöta händer när du rullar bollarna annars faller dom lätt isär. Vi blandade vår kokos med kakao och rullade dom i de, annars är det nog gott att rulla i kanel också.

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply