HÄLSA

Den hetaste trenden just nu- GLOW

Den hetaste trenden just nu – Glow! En perfekt hy som glittrar. En felfri hy utan finnar, ärr, märken eller rynkor. Du ska se till att ha en så bra hy att du inte behöver sminka den. Endast lite maskara och läppstift är det senaste. Ungefär något sånt läste jag i ett nyhetsmail jag fick idag.

Just en del fastnad, störde mig. ”Du ska se till att ha så bra hy att du inte behöver sminka dig… Resten av ansiktet kan vara rent eftersom du tagit hand om din hud.”

Det som stör mig är att man kan få uppfattningen att den som har problem med sin hud inte tar hand om den, inte tvättar sig eller är smutsig.

Jag kan garantera att den som har problem med hyn gör allt för att ta hand om den. Produkter för tusenlappar, meditation för att minska stress och skönhetssömn. Ändra kosten, inget gluten eller mjölk. Skippat sockret också. Allt för att få en så felfri hud som möjligt. Jag har gjort det själv.

Så det här med att man ska se till att ha en så bra hy är en onödig press att sätta på unga tjejer som redan lider av sina problem med huden och drömmer om det där glowet. För Nej det är inte alltid så lätt, att bara tvätta sig lite eller äta bättre.

Något positivt i det hela är i alla fall att det finns härliga tjejer där ute som visar att man kan rocka sin hud med både acne och födelsemärke, kolla in Marina Isaksson och Hailey Wait, så otroligt vackra och inspirerande tjejer. Mer sånt i våra flöden.

Och glöm inte, visst är det snyggt med glow men ett leende är jäkligt sexigt det också <3

You Might Also Like...

No Comments

 • Reply
  Ami
  3 februari, 2018 at 07:30

  Har du prövat Clysmatic tarmsköljning? Jag fick problemhy med finnar vid 18 årsåldern och sedan dess har den varit röd…

  • Reply
   annika
   4 februari, 2018 at 10:55

   Nej det har jag aldrig testat. Hjälper det?

Leave a Reply