LIFE

Annika vet hur en handduk ska hållas

#MeToo #RapeCulture

Vi var på klassresa i 7:an, ni vet kicka igång högstadiet. Vi går in i duschen och upptäcker att killarna ligger och fnissar bakom väggen. Dom ser rakt in genom något hål nere vid golvet. Jag har handduken runt midjan med brösten bara, av ren reflex drar jag upp den för att skyla mig, visar istället hela könet. Vänder mig om och springer ut. Visar visst baken också.

Ett klassiskt pojkhyss. Alla skrattade gott åt att Annika vet hur en handduk ska hållas, så gott att till och med lärarna sjöng om det när vi gick ut 9:an.

Annika vet hur en handduk ska hållas, Aj aj en handduk ska hållas, aj en handduk ska hållas.

Jag skrattade också, ville ju inte verka jobbig eller så. Killarna där bakom väggen va ju mina kompisar, en av mina bästa faktiskt.

Kanske va det här som jag lärde mig att skjuta undan mina känslor av att känna mig utnyttjad, lärde mig skratta tillsammans med förövarna istället för att säga ifrån, känslan av skam.

Kanske var det där jag lärde mig att det är bättre att skratta än att visa dom skammen, dom kommer ändå undan med det. Till och med lärarna skrattar.

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply