FRUKOST MAT RECEPT

Havrepannkakor

Är pannkakor en favorit hemma hos er också? Här hemma slukar barnen dom med sylt och grädde. Egentligen mer efterrätt än lunch kanske. Men gott!

Idag bytte jag ut mjölet mot havremjöl. Jag mixade alltså havregryn till ett mjöl. Billigt och bra. Gick hem hos barnen också. Jag tycker dom mättade bättre än vanliga pannkisar plus är dom blir mer näringsrika med havre istället för vetemjöl. Nästa gång ska jag bre dom med smör och rulla ihop dom. Perfekt till den varma chokladen på skogsutflykten. Å mys!

Havrepannkakor ca 8 st

3 dl havregryn

4 ägg

3 dl mjölk, jag använde mig av havremjölk

1 msk smält smör

Gör så här:

Mixa havregrynen till ett mjöl, knäck i äggen och häll i mjölken. Smält smöret och vispa sen ihop allt till en smet. Stek precis som vanliga pannkakor. Och servera med dina favorittillbehör.

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply