BRÖD, FRUKOST, RECEPT

VALNÖTSFRALLOR – FRIA FRÅN MJÖLK & GLUTEN

valnötsfrallor frallor paleo

Idag bakade jag Annika Sjöös valnötsfrallor, från hennes bok Annikas Paelokök. Dem är så goda! Barnen gillar dem också så det är ett plus. Ett litet lyxigare alternativ till frallorna till helgfrukosten. Jag har redan ätit två stycken till mellanmål, med en klick smör på. Magiskt!

Dem är fria från gluten och mjölk, originalet innehåller kokosmjöl men det hade jag inte hemma så jag körde bara på mandelmjöl och det funkade fint det också <3

Här kommer receptet!

Valnötsfrallor

2 dl hela valnötter

4,5 dl mandelmjöl

1 msk fiberhusk

2 tsk bakpulver

1 tsk havssalt

1 stor morot

6ägg

2 dl vatten

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ihop ägg och vatten. Blanda alla torra ingredienser och riv moroten fint. Rör ihop äggblandningen med dem torra ingredienserna. Krama ur morötterna lätt och blanda ner. I med nötterna och blanda en sista gång. Häll ner i 10 muffinsformar eller muffinsplåt och grädda i ca 20 minuter 🙂

 

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

  • Reply Jessica Sundberg 25 februari, 2016 at 15:10

    Men åh, så gott! Ska testas!!!

  • Reply Ida 25 februari, 2016 at 19:33

    Åhh måste också testa 🙂

  • Reply Helena Enqvist 26 februari, 2016 at 20:20

    Tack för receptet! Det här ska testas!! Såg hur gott ut som helst:-)

  • Leave a Reply