FIKA, FRUKOST, RECEPT

CHIAPUDDING MED SAFFRAN

Saffran är ju bara så gott! Konstigt att vi inte använder det mer under resten av året. Fast det kanske är det som gör den så god och speciell också. Den liksom är jul.

Igår rörde jag ihop en chiapudding med just saffran och alltså så god den blev. Ni bara måste testa!

Här kommer receptet:

Ta 1,5 dl kokosmjölk, jag använder Kung Markattas, och i med det i en glasburk. Så klart funkar det med vilken burk som helst men jag gillar glas.

I med 2,5 msk chiafrön. Rör runt och i med 1 krm saffran, lite vaniljpulver och ca 1 tsk honung. Rör runt, på med lock och in i kylen. Låt den gärna stå över natten och njut av den till frukost.

Det är så smidigt att bara öppna kylen och där står frukosten, mellis eller kvällsmålet färdigt. Och fort går det att röra ihop också. Så snabbt, smidigt och gott. Kan det bli bättre? Jo, den är ju bra för dig också så det kunde det visst!

Jag hade frysta hallon, havtorn och kokos på. Nästa gång ska jag nog värma hallonen innan. Mmmm…

Något annat som var ljuvligt med saffran var kladdkakan jag bakade tidigare. Riktigt god var den.  HÄR hittar ni receptet. <3

chiapudding med saffran chiapudding med saffran chiapudding med saffran chiapudding med saffran

Vad är ditt favoritrecept med saffran?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

  • Reply Charlotta Sofia springer o trimmar 8 december, 2015 at 18:52

    Måste verkligen försöka komma ihåg att köpa ett kuvert saffran. Så gott ju! 🙂

  • Reply Rund är också en form! 8 december, 2015 at 21:25

    Saffranspannkaka är supergott!
    Och ja, konstigt att vi inte äter saffran mer resten av året.

    Sen måste jag säga; inte hjortron väl? Havtorn.
    Sorry, kunde inte låta bli… 😉

    Kram M

    • Reply @annikalarsen 9 december, 2015 at 11:46

      Haha, ja havtorn 🙂 Ska uppdatera, tack <3 Kram

  • Reply Anna Jansson 8 december, 2015 at 21:51

    Jag måste prova chiapudding med kokosmjölk, kanske redan till imorgon…

  • Leave a Reply