LIFE

Spring för livet

Efter att ha varit inne med barnen i 3 hela dagar kröp det i kroppen på mig. Samtidigt som middagen var färdig kom Micke hem och jag stack ut och sprang. Hade tänkt att köra intervaller men när jag började springa kände jag bara för att fortsätta. Jag koncentrerade mig på att ha en aktiv bål och ett bra löpsteg. Det gör verkligen skillnad. Det blir lättare att springa och det går fortare. Det vart 5 km på 26.47 min. Vilket är en bra tid för att vara mig. Jag började springa efter förra julen så nu har jag snart sprungit i ett år. Innan var det barnvagnspromenader och innan barnen var löpning det tråkigaste jag visste. När jag spelade handboll var det de värsta som fanns. Ut & spring 5 varv runt mossen och man typ grät av ångest. Nu gör jag det mer än gärna. Konstigt. Nu känner jag mig fri när jag springer. Bara jag och inga måsten. Sen är det en skön känsla i kroppen efteråt. Jag har sprungit ganska regelbundet men först i somras la jag in intervaller i löpningen och faktiskt försökte bli snabbare och starkare. Det var inför Tough Viking som vi i gruppen fick ett löpschema att följa och då märkte jag vilket resultat det blir av intervaller och backträning. Så det vill jag helst göra en av varje av varje vecka. Nu har jag ju varit förkyld och mer eller mindre vilat 2 veckor förutom Tunnel run, Superior och så har jag klättrat en gång och massa promenader men det räknas inte. Därför är det nu så skönt att vara frisk och köra igång igen. Men det har varit ganska skönt att vila från träningen. Kroppen behöver det me ibland. Vila är viktigt.

Hur som helst så använder jag mig av Runkeeper när jag är ute och springer och idag så gick jag tillbaka i mina aktiviteter och såg hur långt och fort  jag sprang när jag började. 8 januari 2014 sprang jag 5 km på 41.12 minuter. och idag på 26.47. Det är lite skillnad. Typ en kvart! Är så glad att jag började springa. Jag blir glad och lugn av det ända in i själen. Tycker ni det är kul att springa eller känner ni som jag gjorde förut? Bara jobbigt och tråkigt?

Jag har visst förbättrat tiden lite sen september också <3

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply