GRAVID TRÄNING

ATT TRÄNA SOM GRAVID

Att träna som gravid är inget jag har så mycket erfarenhet av. Med Bruce och Livia var det endast promenader som gällde men med Leah tränade jag en del i början av graviditeten. Gick på yoga på SATS och lite lättare styrketräning men det var bara dem första veckorna tills tröttheten tog över och sen kom jag nog aldrig igång igen om jag minns rätt.

Det var först när Leah var 3 månader som min träning satte fart igen. Jag hade en liten dröm att om det skulle bli en fyra så skulle jag vara i toppform när jag blev gravid men så blev det inte riktigt. Dock känner jag inte att det är kört med träningen. Jag mår ju som sagt bättre nu och har cyklat en del, simmat och har kommit igång med träningen på hemmaplan igen.

Idag körde jag ett pass från lofsans gravidträning som hon visade på Nyhetsmorgon i höstas. Hon gjorde eller kanske fortfarande gör va? En hel serie med avsnitt om gravidträning tillsammans med Maria Forsblom och nu när hennes barn fötts så har dem visat träning för nyblivna mammor.

Passet funkar fram till v.27 och var ganska så jobbigt faktiskt, haha. Men det ska ju vara lite jobbigt också eller hur 🙂 Jag gjorde 3 x 12 på själva huvudblocket och hoppade burpeesarna. Ändå var jag ganska så färdig efter.

Det viktigaste när man tränar som gravid är nog att man lyssnar på kroppen, känns det inte rätt eller gör ont så ska man inte göra det. Och jag kände att det räckte gott och väl med det jag gjorde och jag känner mig nöjd 🙂

Hur har ni gjort eller gör under era graviditeter? Har ni tränat som vanligt, lyssnat på kroppen eller fått anpassa träningen helt?

 

You Might Also Like...

No Comments

 • Reply
  Marielle
  25 maj, 2016 at 12:45

  Körde Lofsans pass samma som dig så länge jag orkade. Har smått börjat med hennes mammaträningsbok nu då min lilla trea är två månader. Rekommenderar den starkt!

  • Reply
   @annikalarsen
   25 maj, 2016 at 14:07

   Va kul! ? Jag har planerat att gå på ett pass som Lofsan ska ha i Sickla på morsdag där hon ska sälja sina böcker efteråt och tänkt att köpa den då, som en morsdagpresent till mig själv ?❤️

Leave a Reply